header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Technische zaken

Introductie nieuwe top trainers Pelikaan

Nieuws afbeelding 18-9-2018

In  DE 9 VRAGEN AAN  stellen wij jullie in de komende weken voor aan een paar nieuwe gezichten binnen de club. Maarten Drent, de nieuwe trainer/coach van Heren 1 per seizoen 2018-2019, bijt het spits af. Een korte kennismaking. 


Met vriendelijke groet, de THC.


1. Stel je even voor aan de Pelikaan leden?

Maarten Drent, 60 jaar, getrouwd met Ghislaine, woonachtig in Breda en vader van drie volwassen hockeyende kinderen.

2. Wat doe je in het dagelijks leven? In het dagelijks leven ben ik docent aan de Christoffelschool in Breda. Een specifieke VMBO- school. Ik geef Nederlands en wiskunde in de bovenbouw en ben ook decaan.
3. Welke hobby’s heb je naast Hockey nog meer? Ik heb verschillende hobby’s, zoals lezen, draaien van elpees, knutselen aan- en rijden met mijn oldtimers, in de tuin klussen, muziek maken in een carnavalsband, wandelen met mijn honden, golfen en veel sport kijken.
4. Hoe ben je in het trainersvak beland? Al vanaf het moment, dat ik in de jeugd speelde bij zwart-wit ben ik training gaan geven aan jeugd. Op het moment, dat ik wat blessures kreeg als speler, ben ik naar de senioren gegaan , ook om te coachen.
5. Hoe werk je als trainer? Als eerste wil ik er een team van maken. Ze moeten op elkaar kunnen vertrouwen en door elkaar door het vuur gaan. Hier is ook een stukje discipline een onderdeel van. Afspraken buiten en in het veld vind ik erg belangrijk. Verder hoop ik gevarieerde trainingen te geven, waarin de spelers ook zelf een stuk verantwoordelijkheid krijgen. Langzaam probeer ik ook mijn manier van spelen over te brengen.
6. Waarom de keuze om bij Pelikaan aan de slag te gaan? Ik heb de laatste jaren prettige ervaringen gehad met een aantal mensen van Pelikaan op gebeid van hockey. Mijn gesprekken met TC en bestuur verliepen erg prettig en ik had er een goed gevoel bij.
7. Wat is je eerste indruk van de vereniging en het team waarvoor je verantwoordelijk bent? Een hartelijke, gezellige vereniging, waar men bezig is om op een aantal zaken de vereniging op een hoger plan te krijgen. Dat spreekt mij aan. Het team bestaat uit een stel leuke, enthousiaste gasten, die heel serieus zijn op het veld, maar waar je ook mee kan lachen.
8. Wat zijn je doelstellingen/verwachtingen voor dit seizoen? Na de promotie is natuurlijk de eerste doelstelling handhaven, maar ik wil ook, dat er een team binnen de club staat, waar men op zondag naar komt kijken en waar de jeugd straks graag in wil spelen.
9. Voor wat of wie heb je bewondering? Ik heb veel bewondering voor mensen, die in de zorg werken. Op sportgebied, mensen , die na blessures weer blijven terugkomen.


Gerelateerde nieuwsberichten

INDELING SCHEIDSRECHTERS + DWF

Contact

Adres
Heerma van Vossstraat 49
4708 AV Roosendaal

Contact
+31 (0 ) 165 537 688
[email protected]