header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Bestuursmededelingen

Bericht van de Voorzitter

31-8-2021

Berichtvan de voorzitter

Het seizoen 2021-2022 staat voor de deur. Een seizoen dat zoals het er nu naar uitziet in grote lijnen weer een "ouderwets” hockeyseizoen belooft te worden. Want na de vorige twee seizoenen kijkt iedereen daar reikhalzend naar uit.

Het vorige seizoen bleek één van de meest merkwaardige hockeyseizoenen ooit. Maar dat geldt eigenlijk voor alle activiteiten en omstandigheden waaronder we met zijn allen het afgelopen jaar hebben beleefd. Voor RMHC De Pelikaan betekende dit voortdurend schakelen en aanpassen. Wat mag wel, wat mag niet; wat kan er wel, wat kan er niet. Leuk is anders, maar we hebben er toch het beste van proberen te maken. Uiteindelijk hebben de jeugdleden, weliswaar zonder een echte competitie, toch voldoende uren op het veld kunnen staan. Voor de jong senioren was het al beperkter en de oudere senioren en veteranen kwamen er al helemaal bekaaid vanaf. Al met al was het dus behelpen en toch bleven alle vrijwilligers, trainers, ouders en leden zeer trouw onze Pelikaan steunen. Daarvoor hulde! Speciale dank is verschuldigd aan Evelyne van Ginkel die al ruim 12,5 jaar de ledenadministratie heeft verzorgd en dat nu aan haar opvolger heeft overgedragen.

Daarnaast is Stefanie aan het einde van het seizoen gestopt als onze barmedewerker. Na twee moeilijke corona-seizoenen bedanken wij haar voor haar inzet en wensen haar veel succes in haar verdere loopbaan. Tevens hebben we aan het eind van het seizoen afscheid genomen van de mannen van Veteranen B die na een lange hockeycarriëre welverdiend achter de geraniums gaan zitten. Alleen al de traditionele Winterfair rechtvaardigt een diepe buiging voor dit illustere gezelschap.

En dan nu op naar het nieuwe seizoen. De trainingen zijn links en rechts al begonnen en vanaf september kan iedereen goed (of iets minder goed) voorbereid de wei in. Vanaf vrijdag 26 augustus is ook het Clubhuis weer open! Weliswaar dienen binnen in het Clubhuis de coronamaatregelen zoals die in de reguliere horeca gelden voorlopig nog in acht te worden genomen. Zeer verheugd zijn we met onze nieuwe horeca-tandem: Carla van Kalmthout en Alain van Deursen die komend seizoen, samen met alle barvrijwilligers, gaan zorgen dat iedereen voorzien wordt voldoende drank en spijzen.

De Sportzomer zit erop en we zijn klaar voor het nieuwe hockeyseizoen. Tot ziens bij De Pelikaan!

Met sportieve groet,

Wim Vromans