header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

H30-1 (HVA) - Berkel Enschot H30-1: 3 - 2

Gespeeld op: 7-4-2024

Zonnesteek of gewoon een vroege kater

Onder een stralende zon, die voor een warme ambiance zorgde op het prachtige complex van De Pelikaan, mochten de heren van De Pelikaan optreden tegen Berkel-Enschot. Vooraf leek deze wedstrijd gesneden koek te zijn, aangezien De Pelikaan de eerste seizoenshelft ook al de uitwedstrijd won met 2-3. Berkel-Enschot vertelde ook deze wedstrijd niet per se te hoeven winnen, omdat ze toch al zo veel punten hadden. Dit soort uitspraken doet het niet goed bij ons, dus zetten we ons beste beentje voor om te laten zien wie baas in eigen huis is.

Berkel-Enschot deed vermoeden alsof het hockeyt voor hun plezier, maar vanaf het eerste fluitsignaal bewezen zij vastbesloten te zijn om de overwinning te pakken. Zij kwamen al vroeg op voorsprong. Ook een tweede doelpunt bleef niet uit, doordat de bal meterslang aan de achterlijn bleef plakken en pas tussen de palen losliet. De Pelikaan blijkt altijd eerst wakker geschud te moeten worden door te moeten kijken tegen een achterstand. Tactieken werden omgegooid en de 4-3-3 werd in werking gesteld. Vanaf dit moment wisten we eindelijk het doel te treffen. Na grote kansen en grote missers, lelijke en minder lelijke mogelijkheden, werd het doel toch tweemaal getroffen door De Pelikaan. Werden de punten dan onderling verdeeld? Waar ieders bloed kookte van opwinding en vooral door de zon, wist De Pelikaan in het laatste kwart toch nog de bal in te prikken en overwinning met 3-2 binnen te halen.Een geluidsgolf door euforie volgde vanaf de zijlijn en het feest was helemaal compleet. Dank aan al onze trouwe toeschouwers dat jullie ons altijd blijven steunen. 

Na de wedstrijd zaten we met een grotere glimlach dan de zon van de Teletubbies op het terras. Het bier was weer lekker en vloeide rijkelijk. Dat de snacks erg laat arriveerden en zelfs nog wat rauw waren, maakte ons dit keer helemaal niks uit. Er werd genoeg ingesmeerd door degene die kwetsbaar voor de zon zijn. Naast dat we super goed kunnen hockeyen zijn we ook nog ontzettend verstandig.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC DES H30-1
Hockeyclub Zevenbergen H30-1

Agenda

29-6 Familietoernooi
16-9 ALV 2024

Contact

Adres
Heerma van Vossstraat 49
4708 AV Roosendaal


KVK 40280633

Contact
+31 (0 ) 165 537 688
[email protected]